Kanton rechter Robert Praag behandelde gisteren een uitgestelde zaak van een 45-jarige vader die zich vergreep aan zijn 13-jarige stiefdochter. Tijdens de vorige zitting verklaarde de tiener dat de stiefvader via het venster van de badkamer naar binnen kwam en haar misbruikte.

De moeder van het meisje verklaarde in de recshtzaal dat ze het vreemd vond dat de stiefvader zijn hoofd op de schoot van haar dochter legde wanneer ze naar de televisie keken. De moeder vond dit niet toepasselijk en zei aan het meisje dat ze die handeling niet meer moest toelaten. Zij vond dat ongepast.

Bij de politie had één van de kinderen gezegd vaker twee paar slippers voor de badkamer te hebben gezien. Een neefje verklaarde ook dat hij eens gluurde en zag hoe de stiefvader het meisje in de kamer betastte. Volgens het slachtoffer is ze in de slaapkamer, de badkamer en de voorzaal misbruikt door haar stiefvader.

De man was niet vaak thuis, omdat hij op zee werkt. Wanneer hij thuis was, ongeveer een week per twee maanden, was het meisje niet veilig. Hij heeft haar nooit geslagen, maar wel bedreigd dat hij haar zou slaan als ze niet meewerkte. Ook heeft hij haar uitdrukkelijk verboden haar moeder iets te vertellen. Hij vertelde haar dat de moeder haar in de steek zou laten als zij achter de waarheid kwam.

De stiefvader heeft tot nu toe al deze belastende verklaringen ontkend. Deze zaak wordt over enkele weken weer in behandeling genomen. (edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.