Dat een 17-jarige jongen geprobeerd zou hebben seks te hebben met een meisje van 15, is voor USA Today voldoende aanleiding om te suggereren dat hij pedofiele neigingen heeft.

De krant ligt onder vuur vanwege een opiniestuk waarin de schrijver zich afvraagt of Brett Kavanaugh wel het basketbalteam van zijn dochter zou mogen coachen.

Kavanaugh, tegen wie een onderzoek loopt naar een vermeende poging tot verkrachting van een medescholier, die minstens 35 jaren terug zou hebben plaatsgevonden, zei tijdens zijn verhoor dat hij vanwege de affaire het team niet meer zou mogen coachen.

De schrijver van het artikel vergeleek Kavanaugh met Larry Nassar. Die had als volwassen coach van het Amerikaanse turnteam seks met tientallen minderjarige meisjes.

Donald Trump heeft de FBI opgedragen de vermeende verkrachtingszaak van Kavanaugh te onderzoeken. Het veronderstelde slachtoffer, professor Christine Blasey Ford, kan zich weinig van de aanval herinneren en deed hier de afgelopen jaren tegenstrijdige verklaringen over.

Ook personen, die door Ford als getuige waren genoemd, weten nergens van. Kavanaugh is ervan overtuigd dat de beschuldigingen politiek gemotiveerd zijn.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.