De zittende Amerikaanse regering wil elke herinnering aan het vorige Amerikaanse presidentschap uit de collectieve herinnering bannen: het gevecht om het Amerikaanse ‘staatsziekenfonds’ – Obamacare – van tafel te krijgen is er een voorbeeld van. Maar daar blijft het niet bij.

Eerder deze maand schrapte de Amerikaanse regering twee regelingen die op aandringen van Michelle Obama tot stand waren gekomen.

De eerste was het ‘Laat meisjes leren’-programma, waar Amerika geld stopte in acties die het mogelijk moesten maken voor meisjes over de hele wereld in achterstandsposities, om onderwijs te krijgen.

Het programma sneuvelde bijna tegelijkertijd met de regels voor de schoollunch. Schoolkeukens moesten zich houden aan voorschriften over bijvoorbeeld het zoutgehalte en andere minder gezonde ingrediënten.

Minister Sonny Perdue van Landbouw schrapte de voorschriften, omdat die leiden tot maaltijden die de kinderen niet lekker vonden: er moest gewoon weer net zoveel zout in het voedsel als de kinderen lustten, en het was nergens voor nodig om broodjes te bakken uit volle granen.

Michelle Obama reageerde vrijdag op een gezondheidsconferentie fel: “We zouden ons moeten afvragen waarom iemand het okay vindt dat onze kinderen rommel eten.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.