Een universiteit in Thailand heeft een even simpel als doeltreffend middel tegen het spieken bedacht. De studenten van de faculteit Agro-Industrie aan de Kasetsart University van Bangkok moeten hun examens afleggen met een zelfgemaakt hoedje van papier. Het ziet er niet uit, maar het blijkt erg efficiënt tegen het spieken.

De spiekhoedjes bestaan uit een hoofdband waar twee A4-vellen zijn vastgehecht. Die doen dienst als oorflappen waardoor je niet naar het examenblad van de persoon naast jou kan kijken.

Uit vrije wil
Het bizarre hoofddeksel kwam er in samenspraak tussen studenten en de decaan. ‘Niemand werd gedwongen om het ding op z’n hoofd te zetten, maar iedereen ging er uit vrije wil mee akkord’, zegt docent Nattadon Rungruangkitkrai. ‘En ze vonden het best grappig’, voegt hij er aan toe.

‘Laat er echter geen misverstand over bestaan: deze maatregel kwam er niet omdat de studenten notoire spiekers zijn. Hij was precies bedoeld om te onderstrepen dat de examens aan de Kasetsart zuiver op de graat verlopen’, benadrukt Rungruangkitkrai.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.