Live nieuws en radio streams uit Suriname!

UNFPA belooft technische ondersteuning projecten

De manager voor Internationale Operaties van de United Nations Population Fund (UNFPA), Francis Anyansi, vergezeld van Judith Brielle, Liaison Officer, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan Yldiz Pollack-Beighle, minister van Buitenlandse Zaken. Tijdens dit bezoek is kort ingegaan op verschillende onderwerpen, waaronder gender, het verzamelen van data, HIV en de jeugd.

Ten aanzien van de jeugd concentreerde de discussie zich op de Youth Advisory Group (YAG), die een adviserende rol heeft binnen de UNFPA, met nadruk op seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en gendergelijkheid, voornamelijk onder adolescenten.

De UNFPA heeft zich bereid verklaard technische assistentie te verlenen op verschillende gebieden. Er zal in de maand november een workshop worden georganiseerd waarbij verschillende stakeholders van gedachte zullen wisselen, teneinde te komen tot een situatieanalyse van de bevolking.

Anyansi complimenteerde Suriname, als een van de weinige landen in het Caraïbisch gebied met een UN-House, waar er gezamenlijk wordt gewerkt aan het realiseren van de gestelde doelen.

Anyansi heeft als standplaats Jamaica, alwaar het Sub-regionaal kantoor voor het Caribisch gebied is gevestigd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.