Suriname is momenteel doende om in overleg met de overige UNASUR- lidlanden een Buitengewone Vergadering bijeen te roepen in Santiago de Chili.

Deze vergadering wordt mogelijkerwijs op 12 maart gehouden, waarbij het de bedoeling is dat het accent gelegd wordt op voornamelijk de politieke situatie in Venezuela, zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken(Buza).

In een eerder stadium werd reeds volgens Buza in UNASUR- verband een verklaring uitgegeven met betrekking tot de ontwikkelingen in eerdergenoemd lidland, waarbij werd opgeroepen om onder meer via dialoog en met inachtneming van respect voor mensenrechten en de democratische rechtsorde een oplossing te vinden voor de situatie.

Het is niet uitgesloten dat de UNASUR- ministers van Buitenlandse Zaken nieuwe oplossingsmodellen aandragen die zullen bijdragen tot rust en orde in de Bolivariaanse Republiek Venezuela.

Volgens Buza hebben naast Suriname, Colombia, Chili en Ecuador reeds kenbaar gemaakt dat er behoefte bestaat om zich verder te buigen over de ontwikkelingen in Venezuela.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.