GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft vanavond aangekondigd dat het uitgaansverbod is ingesteld van 21:00 uur tot 05:00 uur in de ochtend en dat de luchtruim gedeeltelijk is opengesteld.

De algemene maatregelen blijven van kracht:
1. Draag uw mond en neus bedekking
2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID-afstand altijd in acht
3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.

Maatregel 1
Het Uitgaansverbod is ingesteld van 21:00 uur in avond tot 05:00 in de ochtend. Deze aanpassing is mede tegen de achtergrond van de heropstart van de middag en avondscholen. Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen:

Maatregel 2
Het samenscholingsverbod is geldig voor groepen groter dan tien personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zullen geen dispensaties worden verleend.

Maatregel 3
Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn toegestaan uitsluitend indien en voor zover niet meer dan 50 (vijftig) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn.

Maatregel 4
Sportactiviteiten in de buitenlucht mogen normaal plaatsvinden; onverkort blijft van kracht dat contactsporten niet zijn toegestaan.

Maatregel 5
Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6
Bordelen, bars, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke blijven gesloten.

Maatregel 7
Restaurants en andere commerciële eetgelegenheden mogen uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging open, mits zij beschikken over terrassen in de open lucht.

Verder zijn opengesteld:
Recreatieoorden;
Casino’s;
Gok- en vermakelijkheidsgelegenheden;
Kansspelkantoren;
Sportscholen, yoga dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden
Contactberoepen, zoals de fysiotherapeuten, kapsalons, kappers en barbershops en markten.
Dit alles volgens de geldende protocollen met inachtneming van de Covid-maatregelen.

Maatregel 8
Met betrekking tot internationale vluchten: de grens via de lucht is uitsluitend geopend voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:
• Het kunnen overleggen van een negatieve Covid-19-test
• Verplichte quarantaineperiode van 10 dagen na aankomst

Maatregel 9
Vluchten naar het binnenland worden hervat onder naleving van de protocollen en na doorlichting van de luchthaven Zorg en Hoop.

Het bericht Uitgaansverbod ingesteld van 21:00 uur tot 05:00 uur; luchtruim gedeeltelijk opengesteld verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.