Tyrone Spong wint met knock out op MMA debuut

De Surinaams-Nederlandse kickboxer Tyrone Spong heeft gisteren zijn debuut gemaakt in de Mixed Martial Arts(MMA) ring. En niet zomaar een debuut, want de in Paramaribo geboren Spong sloeg zijn tegenstander Travis Bartlett in de eerste ronde knock out.

Tyrone Clinton Spong, geboren op 3 september 1985 in Paramaribo, kwam als kickboxer uit voor Suriname. Hij kent een indrukwekkende carrière als muay thai kickboxer, maar flirte al een tijdje met Mixed Martial Arts. In 2011 werd hij door Rashad Evans naar de VS gehaald om daar met het jonge team Blackzilians te trainen. Eenmaal gesetteld bij het team van Evans, maakte Spong heel voorzichtig bekend dat hij wel open staat voor MMA. En nu heeft de 27-jarige sporter dat waar gemaakt.

MMA is een sport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten, zoals worstelen (grappling), judo, kickboksen, muay thai, boksen en jiujitsu. Deze combinatie heeft als doel het vormen van de meest effectieve vechtsport voor een in theorie vrij gevecht.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.