Tyrone Spong tegen Remy Bonjasky in Londen

Op 16 februari 2013 zullen The Flying Gentleman en The King of the Ring het tegen elkaar opnemen. We hebben het hier over twee wereldklasse vechters van Surinaams afkomst te weten Remy Bonjasky en Tyrone Spong. Het is een bijzonder gevecht onder andere omdat beide sporters, die geboren zijn in Paramaribo, behoren tot de absolute top van de kickbox wereld. Dit gebeurt allemaal op het kickbox gala Glory 5 dat wordt gehouden in de Excel Arena in Londen.

Remy Kenneth Bonjasky (Paramaribo, 10 januari 1976) is een Surinaams-Nederlands thaibokser en drievoudig winnaar van de K-1 World Grand Prix. Bonjasky, bijgenaamd The Flying Gentleman, maakte ‘pas’ op zijn achttiende kennis met de vechtsport. De in 1981 naar Nederland geëmigreerde Surinamer was in zijn jeugd vooral op het voetbalveld te vinden. Na een tijdelijk stop van bijna drie jaar is Bonjasky nu weer klaar voor de strijd.

Tyrone Clinton Spong (Paramaribo, 3 september 1985) is een Surinaams-Nederlands kickbokser. Spong, bijgenaamd ‘King of the Ring’, staat bekend om zijn krachtige stoten en trappen en wordt gezien als een technisch zeer vaardige vechter. Van jongs af aan traint hij bij de sportschool van Lucien Carbin. Op vijfjarige leeftijd emigreerde Spong met zijn familie vanuit Suriname naar Nederland. Hij komt in de ring dan ook uit voor Suriname. Spong maakte onlangs de overstap naar de Mixed Martial Arts(MMA).

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.