PARAMARIBO, 17 sep – De partij schoolboeken die de regering heeft besteld bij Nederlandse uitgevers is binnen. Dertien vrachtcontainers volgestouwd met modern studiemateriaal zijn de afgelopen dagen ingeklaard. Volgens de werkgroep Voorbereiding Onderwijsinnovatie geschiedde de bestelling van ongeveer tien miljoen euro niet blindelings. De uitgevers moesten wat aanpassingen plegen om de boeken meer te richten naar lokale omstandigheden.

Dat gebeurde vooral bij de economische vakken. De werkgroep stond erop bij de onderhandelingen. “De boeken zijn niet helemaal bijgewerkt, maar wat typisch Europees was, is weggelaten”, zegt werkgroepvoorzitter Eddy Jozefzoon tegenover de Ware Tijd. Zo zijn bedragen in de boeken uitgedrukt in Surinaamse dollars in plaats van euro’s. De boeken gaan direct naar het secundair onderwijs dat voor een nieuw schooljaar staat.

Het wordt wel even wennen voor ook de leerkracht. Een deel van inhoud zal nog wel ‘typisch Europees’ aandoen. Wie het Surinaamse onderwijs kent, weet dat er jarenlang gewerkt is met archaïsch materiaal. Generaties hebben het ook nog moeten doen met kopieën van kopieën. De huidige generatie zal voor het eerst weer aan splinternieuw materiaal mogen sniffen. Aanpassing van het studiemateriaal maakt deel uit van een groter moderniseringsplan.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.