Twitter verwacht dat de omzet in 2014 op 1 miljard dollar zal uitkomen. Dat zou betekenen dat de microblog twee keer zo snel als verwacht groeit. Dat schrijft persbureau Bloomberg zaterdag op basis van twee anonieme bronnen met kennis van zaken.

Twitter baseert de prognose op verwachte toename in advertentieverkopen. Het Amerikaanse onderzoeksbureau eMarket liet eerder al weten dat de reclame-omzet van Twitter in 2014 zal stijgen naar 540 miljoen dollar. Vorig jaar kende het bedrijf een omzet van 140 miljoen dollar.

Als Twitter in 2014 inderdaad een miljard dollar omzet maakt, heeft het nog steeds langer geduurd dan bij internetbedrijven Google en Facebook. Google behaalde de 1 miljard dollar vijf jaar na oprichting en Facebook deed er zes jaar over. Twitter bestaat in 2014 acht jaar.

De advertentie-inkomsten van Twitter zullen de komende jaren waarschijnlijk stijgen vanwege de introductie van het self service-systeem om reclame rondom tweets in te kopen. Ook zou Twitter zich gaan focussen op buitenlandse adverteerders. Op dit moment is de website vooral afhankelijk van Amerikaanse adverteerders.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.