Een megalomaan bouwproject dat een symbool van hoop en welvaart had moeten worden in het Spaanse Benidorm, is uitgedraaid op een regelrechte miskleun. De tweehonderd meter hoge In Tempo wolkenkrabbers tellen 47 verdiepingen maar zonder lift is helemaal boven komen niet eenvoudig.

Oorspronkelijk zou het opmerkelijke gebouw slechts twintig verdiepingen tellen. De projectontwikkelaar raakte tijdens het bouwen echter zo enthousiast dat er nog 27 etages aan werden toegevoegd, om zo uit te groeien tot het hoogste appartementencomplex in Europa.

Men vergat de liftkokers te hertekenen, waardoor deze uiteindelijk niet ‘meegroeiden’ met de wolkenkrabbers. Tot de twintigste verdieping kan men nu gebruik maken van de lift, daarna wachten trappen. Veel trappen. Er is namelijk geen ruimte meer vrij om de liftkoker door te trekken naar de top.

De Twin Towers moesten in 2009 af zijn maar momenteel is nog altijd maar 94 procent van het gebouw voltooid. De architecten van het project hebben naar verluidt de handdoek in de ring gegooid en ontslag genomen.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.