De 27-jarige Ismaël Thijm en zijn kompaan wiens personalia onbekend is, zijn in de avond van zaterdag 22 januari vermoedelijk door de 33-jarige man R.D. neergeschoten met het noodlottig gevolg voor hen.

De politie van Munder en rechercheurs van Kapitale Delicten koersten na verkregen melding van het Command Center naar de Maystraat. Aldaar troffen zij het levenloos lichaam van de man wiens personalia onbekend is op het achtererf met een schotwond in zijn rug aan.

Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat beide overledenen en hun kompanen, die betrokkenen zijn bij een woninginbraak aan de Maystraat door de 33-jarige eigenaar R.D. op heterdaad zijn betrapt. De man die enkele huizen verder op visite was bij zijn schoonfamilie, reageerde op zijn huisalarm dat afging. Op zijn terrein aangekomen, trof hij de daders in zijn woning aan. Reagerend daarop schoot hij gericht op de verdachten. Bij die gelegenheid gingen verdachten via het rechterzijraam de woning uit. De eigenaar ging ze achterna en loste nog enkele schoten. Hij zag dat drie mannen op de vlucht sloegen. Een vierde verdachte wiens personalia onbekend is, zeeg dodelijk neer op het achteraf.

Naderhand kreeg de politie de melding dat de 27-jarige Thijm dood is binnengebracht te SEH. Volgens zijn zus werd hij door zijn makkers bij haar woning gedumpt, waarna zij hem per eigen gelegenheid heeft afgevoerd naar de ziekeninrichting. Thijm liep twee schotverwondingen op. Het is vooralsnog onbekend uit hoeveel leden de bende bestaat.

Beide ontzielde lichamen zijn in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Dit geschiedde nadat de arts de dood van beide verdachten heeft vastgesteld. Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek in deze zaak. Nadere berichten volgen.

The post Twee inbrekers dodelijk geraakt; kompanen voortvluchtig appeared first on Korps Politie Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.