Twee bromfietsers zijn vanochtend na een ongeval door onbekende personen overgebracht en achtergelaten bij een medisch centrum aan de Brownsweg in het district Brokopondo.

Toen de politie van Brownsweg bij het centrum arriveerde, troffen zij het lijk van de 32-jarige bromfietser Sercinio Vrede aan. Ter plaatse troffen zij ook de 14-jarige bromfietser A.F. aan. Hij heeft onder meer een armfractuur opgelopen en was moeilijk aanspreekbaar. Inmiddels is hij ter verpleging opgenomen in het Academisch ziekenhuis.

De aanrijding tussen deze bromfietsers heeft plaatsgevonden op de Brownsweg ter hoogte van het dorp Wakibasoe-3. De toedracht van het ongeval is voor de politie nog onduidelijk.

Onbekende personen hebben de bromfietsen van de straat gehaald en verstopt in het dorp Wakibasoe-3. Niemand zegt te weten wie de bromfietsen verplaatst heeft en vervolgens in het dorp bewaard heeft of wie de personen zijn die de gewonden overgebracht hebben naar het medisch centrum.

Ongeveer een jaar geleden was een bromfietser ook op de Brownsweg, ter hoogte van het dorp wakibasoe-1, onder een auto terecht gekomen en overleden. Naderhand zou blijken dat hij een illegale racewedstrijd op de weg hield met een andere bromfietser.

Hij kwam op een gegeven moment op de weg te vallen en werd door een toevallig passerende autobestuurder overreden. In dat geval was de bromfiets ook van de weg gehaald en in het dorp bewaard.

Door het verwijderen van sporen na een aanrijding wil men het politieonderzoek waarschijnlijk dwarsbomen, laat het KPS weten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.