Predikant Creflo Dollar heeft contact gehad met God. “Hij wil dat ik mij een nieuwe privéjet aanschaf”, was volgens de voorganger het resultaat van dit gesprek. Het toestel moet 65 miljoen dollar kosten en dat geld moet van zijn kudde gelovigen komen.

Dankzij de goede zorgen van de Heer en mijn ervaren piloot is ons oude toestel veilig kunnen landen
Dollar Creflo.

Eerwaarde Dollar lanceerde recent het ‘Project G650′ op zijn website. Dat is opgezet om de 65 miljoen dollar in te zamelen voor het nieuwe vliegtuig, een Gulfstream G650.

“Mijn vorige toestel heb ik in 1999 gekocht en het werd in 1984 gebouwd”, doet de man het opzet uit de doeken. “Er staan vier miljoen mijl op de teller en tijdens een recente trip naar een conferentie in het buitenland is een van de motoren uitgevallen. Dankzij de goede zorgen van de Heer en mijn ervaren piloot is het toestel veilig kunnen landen”, schrijft hln.be.

Na mondeling akkoord van de Heer moet er nu dus een nieuw vliegtuig aangeschaft worden voor Pastor Creflo en zijn vrouw Taffi zodat de boodschap van zijn World Changers Church International aan supersonische snelheid verder kan verspreid worden. “Om deze wens te realiseren, volstaat het dat 200.000 gelovigen elk 300 dollar (of meer mag ook) overmaken”.

Na amper enkele uren was de aankondiging van het ‘Project G650′ plots van de website verdwenen. Niemand van de World Changers Church International bleek bereid tot commentaar. Vond de heer Dollar – de man beweert dat dit zijn echte naam is, maar hij zou geboren zijn als Michael Smith, – dat hij misschien maar beter zijn eigen middelen zou aanspreken om zijn vliegtuig te kopen? Die zijn er immers in overvloed. Het echtpaar bezet twee Rolls Royces en verscheidene peperdure huizen en appartementen. Mevrouw Dollar boert ook niet slecht als gospelzangeres. De omzet van zijn ‘kerk’ in Atlanta alleen al bedraagt 80 miljoen dollar per jaar. De vestiging in New York draait 4 miljoen.

Dollar richtte zijn beweging op in 1986. De man predikt de “Theologie van de Welvaart”, een welvaart die voornamelijk zichzelf, zijn vrouw en enkele stafleden ten goed komt, ten nadele van een grote schare kwetsbare en goedgelovige volgelingen.

Het doen en laten van de tv-predikant werd in 2007 onderzocht door de autoriteiten van Financiën. De haar Dollar weigerde zijn medewerking en het onderzoek bleef zonder gevolg. De voorganger kwam drie jaar geleden in aanraking met het gerecht. Hij werd verdacht van kindermishandeling nadat hij zijn 15-jarige dochter zou hebben geslagen. Ook deze zaak leidde niet tot een vervolging.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.