De 27-jarige Rene, G. is op zondag 16 september 2018 door de politie van het ressort Centrum ingesloten. Rene wordt ervan verdacht zich in de eerste week van de maand september 2018 schuldig te hebben gemaakt aan verduistering.
Rene is als truckchauffeur werkzaam bij een houtbedrijf. De eigenaar van dat bedrijf deed aangifte tegen hem en verklaarde daarbij, dat Rene een lading hout moest leveren bij een ander houtbedrijf. Na de levering ontving Rene SRD. 3.500,- voor de lading hout. Dat geld moest hij geven aan zijn werkgever. Dat heeft hij echter niet gedaan.
De werkgever wist niet dat er al betaald was voor de lading hout en stuurde een andere arbeider om het verschuldigd bedrag te gaan ontvangen. Die arbeider kreeg van de klant te horen dat het verschuldigd bedrag dezelfde dag van de levering aan Rene was uitbetaald.
Rene verscheen niet meer op het werk toen hij door had dat hij betrapt was op het verduisteren van het geld. De politie spoorde hem op en hield hem op 16 september aan. Bij zijn voorgeleiding heeft hij toegegeven het strafbaar feit te hebben gepleegd. Hij heeft verklaart dat hij het geld heeft gebruikt om zijn vaste lasten te betalen.

The post Truckchauffeur houtbedrijf verduisterd geldbedrag appeared first on Korps Politie Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.