Honderden VHP aanhangers hebben zondagavond gehoor gegeven aan de oproep van hun partij aanwezig te zijn op een ressort informatiebijeenkomst ten huize van familie Abdoel aan de Louis Goveia straat te Blauwgrond. De vergadering maakte deel uit van een reeks bijeenkomsten die de Oranje partij tussen juli en december bezig is te houden in de ressorten van alle kiesdistricten waar zich VHP kernen bevinden.

Sedert het aantreden van Chandrikapersad Santokhi als voorzitter voltrekt zich in de VHP namelijk een fundamenteel transformatieproces welke tot doel heeft de partij te herstructureren en in te richten tot een model-democratische politieke organisatie, zegt de partij in een persbericht. “ De VHP zal niet meer opgehangen worden aan personen, maar opgetrokken worden langs solide ,op democratische wijze tot stand gekomen structuren”, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. In zijn slotrede trok Santokhi fel van leer tegen het verwoestend financieel-economisch beleid van de regering. Hij deed een dringende oproep aan de bewindvoerders de waarschuwende woorden van professor A. Caram, geuit op een recent gehouden lezing en ondersteund door andere monetaire deskundigen, zeer ter harte te nemen.

Ook het desastreuze veiligheidsbeleid van de minister van Justitie werd ernstig bekritiseerd en kreeg een flinke veeg uit de pan. “Terwijl de criminaliteit iedere dag steeds meer verruwt en het aantal zwaar getraumatiseerde slachtoffers schrikbarend toeneemt, is de politieleiding zo schaamteloos om publiekelijk te verkondigen dat misdaden aan het afnemen zijn.Hoelang kun je doorgaan een vreedzaam volk op zo’n gemene wijze te tergen ?”, vroeg de VHP voorzitter zich verontwaardigd af.

De VHP kijkt terug op een zeer geslaagde bijeenkomst.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.