Trainen en je lichaam in conditie houden is iets dat artsen, familieleden, vrienden en deskundigen vaak adviseren te doen. Enkele mensen geven in een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan, dat zij geen tijd hebben om te trainen. 

“Mijn dagelijkse schema is heel erg druk. Ik werk op drie plekken, probeer mijn aandacht ook te delen met mijn drie kinderen en probeer het huis en mijn gezin in een balans te houden, dus tijd voor trainen is er helemaal niet”, zegt een vrouw. “Ik ga niet eens over straat om te ontspannen. Ik heb momenteel alleen geld maken en mijn gezin dagelijks voeden in mijn hoofd. Maar, door niet te trainen gooit het mij ook meer de kosten in. Ik ben intussen veel kilo’s aangekomen en mijn kleren passen mij ook niet meer, ik heb dus moeten investeren in meer kleren die nu heel duur zijn geworden en dat is helemaal niet iets waaraan ik dacht geld uit te geven”, benadrukt de vrouw. 

“Als ik vrij ben van mijn ene baan en even wat tijd doorbreng met mijn twee jongste kinderen, dan vragen zij mij vaak genoeg om samen te spelen, spelletjes waaronder pakkertje, maar ik heb helemaal geen conditie meer. Ik speel een ronde wel, maar kan het daarna niet meer. Daardoor raken de kinderen heel snel teleurgesteld. En willen daarom ook niet vaak meer zulke leuke dingen meer doen, dat is juist niet goed. Maar, hoe ga ik trainen? Ik heb intussen mijn voeding wel aangepast, maar ik heb nog geen verandering gezien. Ik hoop dat wel zo gauw mogelijk te zien, want meer kilo’s aankomen werkt ook wel op mijn gezondheid”, aldus de vrouw.

Een andere vrouw zegt, dat zij wel traint en haar leven ook balanceert. “Ik train twee keer per dag wanneer ik op ben, dus om 5 uur in de ochtend voor ik ga koken en enkel uurtjes voor ik ga slapen. Ik heb enkele dagen waarop ik niet twee keer kan trainen, maar ik compenseer het dan met mijn voeding. Trouwens, dat doe ik dagelijks. Ik let wel op wat ik eet. Het gaat soms ook uit de hand, maar een tot twee keren iets lekkers eten doet je niets als je regelmatig traint”, aldus deze vrouw.

“Ik ben werkzaam op twee plekken, heb ook kinderen, maar vergeet mezelf helemaal niet. Door te trainen en jezelf in conditie te houden is ook een vorm van zelf love of care. Zolang je niet van jezelf houdt of om jezelf geeft, dan ga je niet veel voor een ander kunnen betekenen. Dus ik probeer vaak wel iets voor mijzelf te doen. Trainen komt vaak genoeg niet goed uit, maar slecht maar twee uurtjes per dag trainen kan wel veel doen.” Aan het eind werkt het ook positief op de gezondheid en letten op je voeding maakt dat compleet. Je lichaam enkele keren detoxen doet ook veel”, aldus de vrouw.

TM  

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.