Oorspronkelijk gemaakt door een kleine, zeskoppige Britse ontwikkelaar, is Tomb Raider uitgegroeid tot een van de grootste videogamefranchises ter wereld, met een verkoop van 84 miljoen exemplaren en het ontstaan ​​van verschillende Hollywood-films.

Tomb Raider is een mediafranchise die begon als een actie-avonturen-videogameserie gemaakt door het Britse gamingbedrijf Core Design, voorheen eigendom van Eidos Interactive en vervolgens van Square Enix Europe.

De franchise richt zich op de fictieve Britse archeologe Lara Croft, die de wereld rondreist op zoek naar verloren voorwerpen, waarbij ze meestal gevaarlijke graven en ruïnes moet infiltreren.

Toby Gard, de maker van Lara Croft, werd beïnvloed door de anarchistische graphic novels Tank Girl en de Indiana Jones-films.

Gameplay omvat over het algemeen het verkennen van vijandige omgevingen, het oplossen van puzzels en het vermijden van dodelijke vallen, vijandige krachten of wezens.

De ontwikkeling van Tomb Raider, het eerste videospel, begon in 1994 en werd uitgebracht op 25 oktober 1996. Er werden wereldwijd meer dan 7 miljoen exemplaren van verkocht, wat resulteerde in vele vervolgfilms, verfilmingen, stripboeken en romans.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.