Marciano Edgar Armaketo is afgelopen vrijdag op het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) door directeur Mohamad Nasier Eskak beëdigd tot tolk-vertaler Spaans.

Het is volgens Eskak van eminent belang dat er meer tolken komen, gelet op een bredere regionale integratie van Suriname in de regio. De BiZa-directeur wenste de nieuwe tolk veel moed en succes toe in zijn nieuwe carrière.

Na beëdiging ontving de vertaler zijn resolutie waarin het besluit is vastgelegd.

Armaketo behaalde zijn MO-A-diploma voor de Spaanse taal op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Vervolgens heeft hij vier jaren als leerkracht Spaans bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) gediend.

In 2012 begon Armaketo zijn carrière op het ministerie van Buitenlandse Zaken (het huidige ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking – BIBIS). Hij heeft een Spaanse cursus in Mexico gevolgd, specialiseerde zich verder in de buitenlandse dienst en volgde daarnaast een diplomatieke cursus.

Van 2013 tot en met 2018 was Armaketo ambassadesecretaris met Caracas, Venezuela. als standplaats. Van oktober 2018 tot en met januari 2022 was hij ambassadeur op Cuba. Momenteel is Armaketo directeur van het Diaspora Instituut Suriname, vallende onder het ministerie van BIBIS. De tolk heeft zijn bachelor en master titel op zak. In de toekomst wil hij nog zijn doctoraal behalen en zich verder gaan specialiseren in de Spaanse taal. 

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.