PARAMARIBO, 10 sep – President Desiré Bouterse trekt het toerisme naar zich toe. Dit meldt de Ware Tijd. Er komt een Toerisme Autoriteit. Tegelijkertijd raakt het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme zijn derde poot kwijt. Het heet dat Bouterse ‘zwaar ontevreden’ is over de het toerismebeleid. Er kan veel meer gehaald worden uit de industrie.

Daarom moet de autoriteit zo ongeveer doen wat nu al op Saint Lucia en Barbados gebeurt. Daar wordt het toerisme geleid vanuit een centrale unit. Volgens de krant is het voorbereidend werk al vergevorderd. Er is al een manager aangewezen die de lancering in goede banen moet leiden. Hoeveel de sector zelf betrokken is, moet nog blijken. Eerder klaagden toerbedrijven dat ze niet ingelicht waren over het voornemen een werkgroep in te stellen.

Deze werkgroep, Suriname Tourism Imporvement, vervangt de stichting Toerisme Suriname. De stichting gold lange tijd als sturende factor namens de overheid. Ooit waren er zelfs plannen de stichting tot autoriteit om te bouwen. Raden en werkgroepen hebben al tot irritatie en botsingen geleid met coalitiepartners, wat duidt op slechte afstemming. Een goed voorbeeld is de recente wrijving tussen de presidentiële rijstraad en minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw Veeteelt & Visserij.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.