PARAMARIBO, 6 nov – Het aantal klachten over fysiek geweld op school neemt toe. Volgens het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, heeft het al vijf klachten te verwerken gehad. En dat voor een maand sinds de aanvang van het nieuwe schooljaar. In één van de gevallen bewerkte een onderwijzeres haar pupil zo gewelddadig, dat diens arm brak. Het ministerie hanteert een onverbiddelijk standpunt.

“Het is te veel. Het is schrikbarend dat onderwijzers bij het herstellen van de orde of wangedrag hun toevlucht zoeken tot geweld”, zegt topfunctionaris Kenneth Biervliet tegenover de Ware Tijd. Zo er sprake is van een trend, zal die de ‘kop worden ingedrukt.’ Geweld op school wordt niet gepikt. Toch wil het wel eens gebeuren dat leerkrachten hun boekje te buiten gaan. De leerling met de gebroken arm zou onhandelbaar zijn volgens de juf.

Ook op een andere school die hij eerder bezocht, waren er klachten. Kennelijk wilde de juf paal en perk stellen. Zij kwam er overigens vanaf met een verhoorronde bij de politie. Volgens Biervliet is de kous niet af. Schorsing, minder salaris en zelfs ontslag zijn opties. In de praktijk komt het meestal op slechts een uitbrander aan. Het ministerie laat bij aanvang van elk schooljaar weer weten dat geweld tegen leerlingen niet is toegestaan.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.