PARAMARIBO – De  toelating van de twee nieuwe DNA- leden Romeo Albitrouw en Heintje Sampie komende week, staat op losse schroeven. GFC Nieuws verneemt van zeer goed ingevoerde bronnen, dat er sinds gisteravond laat op hoog politiek niveau  wordt bestudeerd of er naar een meer democratische oplossing kan worden gewerkt.

Hoewel de rechter nog geen vonnis heeft gewezen in de zaak Diana Pokie en Waldie Ajaiso tegen hun royement door BEP, staat  de toelating in het parlement toch op de agenda. Het is nu echter nog helemaal niet zeker of alle coalitieleden zullen meewerken aan de toelating.

Indien de twee ABOP- leden  komende week niet worden toegelaten, moeten er nieuwe verkiezingen in de districten Brokopondo en Sipaliwini worden gehouden. In 2010 was er een dispuut tussen de BEP en de ABOP. Er werden toen geen schaduwkandidaten geplaatst. Nieuwe verkiezingen in de districten zijn dan onvermijdelijk.

Ingewijden laten vanmorgen aan de redactie weten dat de optie van nieuwe verkiezingen de meest democratische is. Het volk krijgt daarmee de gelegenheid om een keuze te maken. Bovendien wordt een mogelijk ‘conflict’ tussen de rechterlijke- en wetgevende macht voorkomen.

Een politiek analist  zegt vanmorgen desgevraagd dat hiermee ook de BEP, de twee geroyeerden en de democratie gebaat zijn. “Het lijkt mij goed als de NDP en de PL de situatie beter onder de vergrootglas plaatsen. Laat het volk maar kiezen. Als Pokie en Ajaiso overigens inderdaad zoveel aanhang hebben, dan worden zijn zeker weer gekozen. In ieder geval is deze optie een overwinning voor de democratie”, aldus de analist stellig.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.