door Robin Rosario

PARAMARIBO – Tijdens het overleg van de voorzitter van het parlement met de fractieleiders van alle partijen is uiteindelijk het besluit genomen de nieuwe leden Romeo Albitrouw en Heintje Sampie a.s. dinsdag 23 augustus toe te laten. Hoewel de rechter nog geen vonnis heeft gewezen in de zaak Diana Pokie en Waldie Ajaiso tegen hun royement door BEP zal de toelating toch plaatsvinden.

DNA-voorzitter Jenny Simons stelde echter dat indien de rechter voor de dag van toelating vonnis wijst in het voordeel van Pokie en Ajaiso het besluit van vandaag zal veranderen. Ronnie Brunswijk van A Combinatie wiens fractie met deze twee nieuwe leden wordt versterkt, vindt dat de rechtszaak niet veel heeft uit te staan met de terugroeping van Pokie en Ajaiso omdat zij het royement door de BEP aanvechten.

De twee nieuwe leden hebben op 23 en 24 juli in hun lidmaatschap van DNA bewilligd en volgens de wet moeten zij binnen dertig dagen na bewilliging worden toegelaten. De rechter in kortgeding heeft donderdag zoals wel verwacht werd, geen vonnis gewezen, maar zal dat op een later tijdstip doen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.