PARAMARIBO, 19 aug – Suriname zal het steeds meer moeten hebben van industriezones. Dit zegt parlementariër Tommy Tamsiran. In zijn district, Commewijne, liggen de mogelijkheden open. Het district ligt op de weg naar Oost-Suriname en Frans Guyana. Daar moeten opties bij zitten. Er liggen gronden vrij, waar geen andere bestemming aan mag worden gegeven.

Besluiten wat betreft de ruimtelijke ordening kunnen maar liefst zo vroeg mogelijk vallen. “Je
weet maar nooit of er later behoefte zal zijn om industrieën op te zetten in Commewijne”, zegt Tamsiran. Commewijne huist nu al meerdere industrieën, van landbouw tot aquacultuur. Maar echt ingerichte gebieden staan er nog niet. Een groot deel van de verspreid levende bevolking trekt naar de hoofdstad voor werk en studie.

Meer economische activiteit in het district zou voordelen kunnen opleveren. “Als de fabrieken er zijn, kunnen de districtsbewoners, die in Paramaribo werken, hun krachten geven aan plaatselijke bedrijven”, aldus Tamsiran. Het betekent wel dat de ruimtelijke ordening nu moet beginnen. Het ministerie van Handel & Industrie wil meer industriële zones inrichten. Daar zal grond voor worden vrijgemaakt. Waar precies is nog niet bekend.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.