Door Johan Donner

PARAMARIBO – De Cebuma Werknemers Organisatie heeft vandaag haar sitdown actie verscherpt door de straat op te gaan om te protesteren bij het gebouw van het ministerie van Financiën.

Bondsvoorzitter Hugo Blanker Hugo heeft intussen het stuur overgenomen van de actie die begonnen is door de leiding van het Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma), uit ontevredenheid over het  tot nu niet bevorderen van zeven van haar ambtenaren die al sinds een jaar hogere posities moeten bekleden.

De vakbondsleider stopte zijn auto vandaag pal voor het gebouw van het ministerie, onder het mom dat het voertuig defect zou zijn, hetgeen leidde tot een korte verkeersopstopping.

GFC verneemt dat de acties net zo lang zullen doorgaan totdat minister Adelien Wijnerman van Financiën besluit om de actievoerders te ontvangen.

Omdat de bewindsvrouw vandaag er niet toe overging om een uitnodiging voor een gesprek te versturen uitten de werknemers hun misgenoegen door met toeterende auto’s en protestborden rond het ministerie te rijden.

Door de staking bij Cebuma komt het tijdig uitbetalen van ruim 43.000 ambtenarensalarissen in gevaar, evenals de uitbetaling van de Algemene Ouderdomsvoorziening (AOV).

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.