Story 400159925

GFC NIEUWSREDACTIE- In het kader van fraudemonitoring heeft de Hakrinbank recentelijk verhoogde hacking-pogingen geconstateerd.

Om het risico van misbruik zoveel mogelijk te beperken heeft de bank tijdelijke beperkingen doorgevoerd. Met name onlinetransacties, waar het risico op misbruik het grootst is, zijn tot nader order niet mogelijk.

De volgende transacties worden normaal uitgevoerd:

– de zogenaamde ‘Recurring Payments’ (herhaalbetalingen van bijvoorbeeld abonnementen zoals Netflix)
– en betalingen waarbij u fysiek aanwezig bent (Card Present Payments)

Met Zakelijke creditcards (Business Credit Cards) zijn tot nader order geen transacties mogelijk.

De bank doet een beroep klanten om verdachte transacties gelijk te melden aan de Creditcard Unit op het telefoonnummer 477722 toestel 322 of het emailadres creditcard@hakrinbank.com.

Buiten onze kantoortijden kan men in contact treden met 4C’s en Mastercard op de volgende telefoonnummers: +1 (869) 4653700 or +1 (800) 300-1715

“Wij attenderen u er daarnaast nogmaals op de Instant Alert voor uw Creditcards in te stellen. Door het instellen hiervan ontvangt u direct een e-mail of SMS bij elke transactie die wordt gepleegd met uw Hakrinbank Creditcard. Instant Alerts dienen met name om mogelijke frauduleuze transacties met uw Creditcard tijdig te signaleren, waardoor schade kan worden voorkomen. Indien u deze niet heeft geactiveerd kunt u geen claim indienen bij een eventuele schade. De bank doet er alles aan om dit spoedig te verhelpen,” aldus de directie van de Hakrinbank.

Dit bericht is afkomstig van gfcnieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.