Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Tieners opgepakt voor diefstal en verkoop gestolen scooters

De politie van Flora heeft een zaak in onderzoek waarbij in de vroege ochtend van vrijdag 14 september door onbekenden twee jog scooters bij een woning aan de Fajadjanstraat zijn weg genomen. De benadeelde deed aangifte van de diefstal en maakte dit gepleegd strafbaar feit ook kenbaar via sociale media.

Vanuit de samenleving kreeg de politie na een week de informatie binnen dat één van de scooters gezien was in het ressort Geyersvlijt. De politie van Uitvlugt werkte de informatie uit en hield de 18-jarige Prins vorige week zaterdag aan, terwijl hij op één van de gestolen scooters reed. Opmerkelijk was dat de kentekenplaten op die scooter afkomstig was van een andere scooter die eerder gestolen was.

Prins werd samen met de gestolen scooter overgedragen aan de politie van het ressort Flora. Bij zijn voorgeleiding verklaarde hij dat hij de scooter bij ene R.M. heeft gekocht. Die werd opgespoord, maar niet aangetroffen.

Op zondag 23 september verscheen de 17-jarige R.M. met een familielid op het politiebureau. Hij verklaarde dat hij tussenpersoon is geweest, omdat hij voor ene Quincy een koper voor de bromfiets moest zoeken. R.M en Prins zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Quincy is meermalen opgespoord maar nog niet aangehouden ter voorgeleiding. Vanwege de jeugdige leeftijd van R.M. is hij ingesloten in het jeugdcellenhuis.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.