GFC NIEUWSREDACTIE– Een 19- jarig meisje uit Paramaribo is woensdag uit huis gezet door haar moeder en stiefvader omdat ze een liefderelatie is aangegaan met een 57- jarige man.

De tiener zou volgens informatie in ernstig conflict zijn geraakt met haar ouders toen ze te kennen gaf dat ze bovendien stopt met haar schoolopleiding.

De jongedame heeft haar hoop gevestigd op haar nieuwe vriend die beloofd zou hebben haar voor de rest van haar leven te verzorgen. Zij heeft nu noodgedwongen haar intrek bij hem genomen.

Het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief(KSVC) dat door de ouders is benaderd om te interveniëren laat aan GFC Nieuws weten dat er veel meer voorlichting moet worden gegeven aan vrouwen die zich te afhankelijk stellen van mannen.

“Er is vrijdag een gesprek gevoerd met de tiener om zich niet te laten misleiden door mooie praatjes en dat ze liever kan kiezen voor scholing en onafhankelijkheid”, aldus Jennifer Atmo van het VrouwenCollectief.

De ouders hebben als ultimatum gesteld dat het tienermeisje haar opleiding eerst moet hervatten alvorens ze terug mag naar het ouderlijk huis.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.