Door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO-  Een jongeman heeft vanmiddag een bejaarde vrouw “getrakteerd” op een langdurige scheldkanonnade. Daarenboven bedreigde hij haar zwaar fysiek geweld met de dood tot gevolg toe te passen indien ze niet zou stoppen om kritiek op hem te leveren.

Het laffe incident vond plaats op  een parkeerplaats van een supermarkt aan de Kwattaweg in Paramaribo.

De bejaarde vrouw maakte goedbedoeld een opmerking over de schuttingtaal die de jongen bezigde terwijl ze net langsliep. Het zou volgens haar niet gepast zijn om dergelijke taal uit te slaan in het bijzijn van ouderen. Die opmerking viel helemaal niet in goede aarde bij de, volgens een buurtgenoot, nog tienerjongen.

Toen een omstander zich na verloop van tijd met de zaak ging bemoeien, zette de bruut het echter op een lopen. Het is overigens niet de eerste keer deze haast afgelopen maand dat een dergelijk incident zich voordoet. Vorige week nog werd een oudere schoonmaakster vies en vuil uitgescholden en bedreigd door een jongeman. Dit gebeurde toen ze net waren gestapt uit een PL bus. Wat de reden is geweest van die uitspatting is niet bekend.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.