Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC NIEUWSREDACTIE-  Een man die vorige week gewond raakte na een aanrijding in het noordelijk deel van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo, wordt volgens zijn collega’s financieel volledig uitgekleed.

Het slachtoffer dat taxichauffeur is van beroep, was vorige week net klaar met het repareren van de bromfiets van zijn werkgever.

Nog geen minuut nadat hij een proefrit op de brommer maakte aan de Arctonstraat, werd hij aangereden door een vrouw die een auto bestuurde.

Hij raakte gewond, onder meer liep hij een schedelbarstwond op en een gescheurde heup.

Het verkeersslachtoffers dat nota bene kermend van de pijn ruim drie kwartier op een ziekenauto moest wachten, moest volgens zijn collegae taxichauffeurs, ondanks hij een ziektekostenverzekering heeft afgesloten, uit eigen zak een “vermogen” betalen voor het maken van meerdere MRI- scans.

Daarbovenop komen ook de torenhoge verpleegkosten in het ziekenhuis voor zijn eigen rekening.

BEKIJK OOK: VIAGRA VERERGERT LEVENSGEVAARLIJKE BLOEDVATUITSTULPINGEN, BLIJKT UIT STUDIE

“Hij moet ten minste drie weken liggen in het ziekenhuis en pas daarna wordt besloten of zijn heup zal worden geopereerd”.

“En voor al die ligdagen die dus nog kunnen oplopen na een eventuele operatie moet hij een gigantisch bedrag zelf betalen”, vertelt een werkmaat van hem aan GFC Nieuws.

Volgens hem is aan de gewonde man uitgelegd dat alleen de medicijnen en operatie vergoedt zullen worden door de verzekering. Maar de kosten om in het ziekenhuis te mogen liggen niet.

“De politie heeft onderzocht wie schuldig is aan de aanrijding. Hij heeft geen voorrang verleend en is dus fout. Indien dat andersom was, konden de kosten wel verhaald worden op de tegenpartij”.

“De autoverzekeraar van de vrouw zou deze kosten dan moeten betalen”, is de uitleg.

GFC Nieuws heeft deze kwestie voorgelegd aan de de Surinaamse Consumentenbond.

Aan de Bond is gevraagd om na te gaan of de ziektekostenverzekeraar inderdaad mag weigeren de ligkosten te betalen omdat de man geen voorrang heeft verleend of dat er sprake is van een enorm misverstand.

Dat er vaak zelf betaald moet worden voor het maken van MRI- scans of dat er een jaarlijks quotum is, is al algemeen bekend.

Foto ter illustratie.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.