PARAMARIBO, 12 sep – Zon Thuiszorg biedt de overheid ruimte tot deelname aan. Na enkele jaren zelfstandig opereren, lijkt de tijd aangebroken voor een andere vorm. Als de onderhandelingen goed verlopen, betaalt de overheid binnenkort de lonen. “We vinden dat thuiszorg een taak is van de overheid”, zegt directeur Kenneth Gemert.

Maar tot nog toe is thuiszorg meer een zaak van particulieren. Die hebben het nu zwaar, ook vanwege de crisis in Europa. De Nederlandse overheid is niet bepaald happig op betalen voor zorg in het buitenland. “Als particulier bedrijf kun je niet de continuïteit van zorg garanderen, zoals wij willen. Wij hebben de expertise, laat de overheid ons overnemen, dan kunnen wij ons Surinaams zorgpakket in de praktijk brengen”, zegt Gemert tegenover de Ware Tijd.

De lokale markt lijkt rijp voor een ander soort zorg, buiten het ziekenhuis dus. Daarom ook lijkt het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting inschikkelijker dan pakweg enkele jaren terug. “De Surinaamse cliënt wil niet meer in en gesticht liggen, die wil hulpverlening aan huis”, aldus Gemert. Zon Thuiszorg wil meerdere zorgposten opzetten. Ook wordt gedacht aan dagopvang voor ouderen, keukens in verscheidene buurten en zelfs zorgwoningen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.