Jurgen Themen (l). (Foto:Getty Images).

PARAMARIBO- Onze atleet Jurgen Themen is druk bezig zich klaar te stomen voor de Olympische Spelen in London. In het weekeinde heeft hij meegedaan tijdens de Gouden Spike wedstrijden in Nederland en wel op de 100 meter sprint.

Jurgen eindigde met 10.67 sec op de 100 m in de A serie op de  4e plaats geëindigd. (Wind 0.8 m/s  en de temperatuur 14 graden).

Op de 200 m startte hij niet. Het was te koud en zijn spieren koelden snel af na de 100 m, laat de informatie weten. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk starts te maken waarmee een goede voorbereiding wordt gemaakt voor de Olympische Spelen voor het geval hij wordt uitverkoren om Suriname op dit onderdeel te vertegenwoordigen.

De wedstrijden in Nederland zijn goed voor Themen aangezien hij begint te wennen aan het klimaat in Europa. Themen doet ook mee aan de Nationale Kampioenschappen. Op  zaterdag 16 juni loopt hij de series en op zondag de finale op de 100 m. Op de 200 m mag hij niet starten omdat hij als buitenlander bij de eerste 3 moet staan op de Nederlandse ranglijst.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.