Uit onderzoek van de Universiteit in Düsseldorf blijkt dat theeleuten de kans op diabetes mellitus kan verlagen. Volgens het onderzoek is er gemiddeld een 20% lager risico op het ontwikkelen van diabetes wanneer je tenminste 4 of meer koppen thee per dag drinkt. 1 tot 3 koppen thee per dag had geen effect.

Tijdens het onderzoek zijn 12.403 diabetes patiënten en nog eens 1.000 gezonde deelnemers uit 26 verschillende onderzoekscentra in acht verschillende Europese landen geanalyseerd. Volgens de onderzoekers beïnvloed thee de verwerking van glucose en de glucose opname. Daarnaast beschermen de polyfenolen (antioxidanten) in thee tegen schade van vrije radicalen.

Echter is het wel van belang dat als er suiker in de thee wordt gedaan dat dit juist een bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van overgewicht. Overgewicht verhoogt het risico op Diabetes mellitus type 2. Dus probeer de suiker in de thee te vermijden of gebruik een goede vervanger.

Tevens levert thee ook nog eens een goede bijdrage aan de vocht inname. Probeer dagelijks 1½ tot 2 liter water of thee te drinken.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.