Theatervoorstelling ‘Bouta’ op 8 december in première

Op 8 december om 20:30 uur gaat Bouta van Productiehuis Rotterdam in première in de Rotterdamse Schouwburg. De voorstelling over de controversiële macho Desi Bouterse beleeft haar première precies dertig jaar na de decembermoorden in Suriname, waarvan Bouterse nog altijd hoofdverdachte is.

De voorstelling Bouta gaat over macht en onmacht, over twee met elkaar verbonden landen en over de invloed van de geschiedenis op het heden. Op basis van onderzoek en interviews ontvouwen de jonge makers Tjon Rockon, Anoek Nuyens en Marjolijn van Heemstra hun persoonlijke relatie met deze voormalige Nederlandse kolonie en zijn leider.

Op 13 oktober 1945 wordt in een dorp niet ver van Paramaribo Desi Bouterse geboren. Precies dertig jaar voor de onafhankelijkheid van Suriname. Terwijl Bouterse opgroeit verandert de verhouding tussen Nederland en haar kolonie. Als Suriname uiteindelijk onafhankelijk wordt, groeit de zwijgzame militair Bouterse uit tot de machtigste man van Suriname, maar ook tot de meest controversiële. Over deze omstreden macho gaat de voorstelling Bouta.

Bouta speelt van 7 december tot en met 9 februari in 16 theaters in Nederland. Meer info…

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.