Theaterstuk “De Slaaf en de Bijbel” in A’dam

De Rotterdamse theatergroep WONDRU presenteert op zondag 15 juli 2012 in het Bijlmer Parktheater het historisch verhaal of te wel het theaterstuk “De Slaaf en de Bijbel”.

Dit historisch verhaal “De Slaaf en de Bijbel” is een theaterstuk dat aan het Amsterdamse publiek gepresenteerd wordt. Het is een slavengeschiedenis dat door de Surinaamse theatergroep “Wondru”, op zal worden uitgebeeld. Een verhaal over Afrikaanse slaven die, door de Nieuwe Wereld gekerstend werden en een geheel andere identiteit moesten aannemen. In dit meeslepende verhaal komt tot uitdrukking, hoe slaven hun Afrikaanse geloofscultuur moesten opgeven of verwisselen tegen het christendom. Natuurlijk zal het aan komische fragmenten niet ontbreken.

De Theatergroep “Wondru” bestaat uit een twintigtal leden onder leiding staat van Helen Mijnals. Eerder waren ze in Rotterdam Theater Zuidplein te zien in voorstellingen als: “Het leven van Wanda”, “Verbeter de wereld begin bij u zelf”, “Verberg je gevoelens niet” en “Kom uit de kast”.

In de ”Slaaf en de Bijbel” wordt overwegend Nederlands gesproken natuurlijk verweven met komische Sranantongo teksten.

Tekst en regie: Helen Mijnals onder auspiciën van Max Sordam.
Bespreek uw op tijd er zijn slechts 160 zitplaatsen beschikbaar
Reservering € 12,50 Aan de kassa € 15,–
Plaats : Anton de Komplein 240 te Amsterdam zuidoost. Aanvang: 15.00 uur.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.