Telesur strategisch portaal op ICT-pad Suriname

PARAMARIBO, 13 jun – Telecommunicatiebedrijf Telesur is zo goed als het portaal voor Suriname’s ontwikkeling op ICT-gebied. Volgens Telesur-directeur Currie is de voormalige monopolist nog lang niet uitgespeeld. De omzet is weer flink aan het stijgen, na een flinke afname de laatste jaren. De regering neemt genoegen met minder aandelenwinst.

Daar zit een strategische zet achter. “De regering maakte gebruik van de mogelijkheid om stimulerende impulsen te geven naar de samenleving toe”, zegt Currie. Dit vertaalt zich naar meer inspanningen om internet en andere ICT-instrumenten dichterbij te brengen. Als enige aandeelhouder heeft de overheid nu een strategie uitgezet. De winst die Telesur mag houden, moet dringend naar modernisering. Die moet in rap tempo worden doorgevoerd.

Het extra geld, ruim acht miljoen dollar, heeft dus al een bestemming. “De regering zegt meer van de winst in het bedrijf te laten voor een positieve stimulans in de samenleving”, aldus Currie. Toch is er nog een flinke hap voor de staatskas. Vijftig procent is voor de aandeelhouder. Dat is goed voor zo’n slordige twaalf miljoen dollar, Volgens Currie zijn de kosten aardig geklommen sinds de liberalisering. Er gaat nu meer geld naar onder meer marketing.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.