Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) heeft dinsdag 31 augustus vijftien tweelandensimkaarten overhandigd aan de regering, in het kader van de dienstreis van president Chandrikapersad Santokhi en enkele ministers naar Nederland. 

Het gaat om het mobiel bellen en internetten waarvoor een lokaal tarief gerekend wordt. “Het beleid van deze regering is gericht op kostenbesparing. In dat kader zijn de simkaarten ter beschikking gesteld aan de delegatie”, zegt Doric Ramlakhan, Chief Technical Officer van Telesur. Met het oog op het bezuinigen door de overheid is met de overhandiging aan de regering de eerste aanzet hiertoe gegeven. Hierdoor hoeft de delegatie geen roamingkosten te betalen. 

Ramlakhan: “Deze simkaart heeft de mogelijkheid van twee telefoonnummers, een voor Nederland en een voor Suriname. Men kan op deze manier voordelig bellen, sms’en en internetten met familie in beide landen. Dit alles tegen het lokale tarief in zowel Suriname als Nederland, waardoor men ook voordeliger uitkomt.”

De kosten per kaart bedragen 10 euro, waarbij 5 euro beltegoed is inbegrepen. “Zolang je opwaardeert, kan je het ongelimiteerd gebruiken, maar als je de kaart een maand niet gebruikt zal het vervallen.” 

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.