PARAMARIBO, 9 mei – Het staatsbedrijf Telesur gedraagt zich te zakelijk. Dit stelt de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, Tas. Gezien de toenemende belangstelling voor ICT vanuit het bedrijfsleven, is een andersoortige opstelling geboden. Want terwijl Telesur ook dienstverlener is, heeft het bedrijf alle vat op een strategisch instrument tot modernisering.

De breedbandvoorziening is in zijn geheel een aangelegenheid van Telesur. Er is een overschot aan ruimte op deze internetdoorgang, dankzij een miljoeneninvestering in een nieuwe glasvezelkabel. Die ruimte blijft onbenut. “Telesur met begrijpen dat het niet uitsluitend commercieel kan draaien. Als staatsbedrijf is het deel van de regering, die infrastructuur heeft aangelegd die niet commercieel kan worden ingezet”, zegt Tas-directeur Gwen Amelo tegenover de Ware Tijd.

Het publiek moet ook kunnen mee profiteren. “Met deze zeekabel kan internet beschikbaar zijn voor het hele land”, aldus Amelo. Maar internet is niet beschikbaar voor het hele land. Telesur stelt zich keihard op. Als bedrijven zich aanmelden voor bandbreedte, is het antwoord steevast negatief. “Omdat ze gezien worden als concurrent. Zoals het er nu aan toegaat, wordt de verdere ontwikkeling van de sector geremd. Het is cruciaal dat de regering ingrijpt.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.