Te zwaar bijgetekende, donkere wenkbrauwen zijn de ergste beautyblunder, zo blijkt uit een nieuw Engels onderzoek. Slecht uitgewerkte foundation staat op de tweede plaats.

Vrouwen die hun wenkbrauwen flink bijtekenen met make-up lopen voor schut. Dat vindt althans het overgrote deel van 2.000 Britse vrouwen die door de drogisterijketen Superdrug werden ondervraagd over beautyblunders.

Op de tweede plaats staat foundation die slecht is uitgewerkt, waardoor bij de kin en kaaklijn een kleurverschil zichtbaar is. Zichtbaar opgespoten lippen staan op de derde plaats, zo meldt The Sun.

Te sterk geëpileerde wenkbrauwen, waardoor er maar een paar of helemaal geen wenkbrauwharen over zijn, staat op de vierde plaats en donkere lipliner gecombineerd met lichte lipstick maakt de top vijf compleet.

Ook oranje handpalmen door bruiningsproducten werden genoemd, evenals een monobrow en behaarde benen. Te veel mascara, duidelijk zichtbare hair extensions, vet haar en gele tanden behoren tot de blunders. Ook gepiercte nagels met sieraden, diamantjes op de tanden, blond haar met donkere uitgroei en make-up in bed dragen wordt door de ondervraagden lelijk gevonden.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat 85 procent van de Britse vrouwen de voorkeur geeft aan een natuurlijke, lichte make-up.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.