PARAMARIBO – Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zal op korte termijn strengere vergunningsvoorwaarden stellen voor lijnbushouders. Zo zal het ministerie zich meer toeleggen op de veiligheid van de passagiers en het gedrag van de lijnbuschauffeurs. Een lijnbuschauffeur mag binnenkort niet jonger zijn dan 25 jaar en moet tenminste twee jaar ervaring hebben als buschauffeur.

Er komen kledingvoorschriften en hoe geluidsinstallaties ingesteld dienen te zijn. Dit project dat door de passagiers wordt toegejuicht, zal als eerste toegepast worden op de lijnbussen die lijn 7 en PL onderhouden. Over het gedrag van deze chauffeurs krijgt het ministerie de meeste klachten.

John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) zegt desgevraagd aan GFC Nieuws dat hij de maatregelen van TCT toejuicht, maar het moet niet van korte duur zijn. “Ook ik krijg veel klachten over het gedrag van de chauffeurs en erger mij aan hun kleding. Maar ja wij kunnen hen geen maatregelen opleggen; dat doet het ministerie”, aldus Mahadewsing.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.