door Robin Rosario

PARAMARIBO – Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is van plan in de komende periode tijdens het proces van ordening van het openbaar vervoer, buschauffeurs een training te laten ondergaan. Dit zal bestaan uit veilig rijgedrag, kleding en klantvriendelijkheid. Onderdirecteur Transport, Estrella Noordzee, vertelt dat er 1250 buseigenaren staan geregistreerd bij het ministerie.

Het is ook bekend dat er illegale bussen op de lijnen zijn. Tegen hen zullen er maatregelen getroffen worden. Na aanpassing van de wet uit 1933 zal er behalve het opleggen van boetes, nagegaan worden of de bussen die illegaal werken in beslag genomen kunnen worden. Noordzee geeft aan dat elke aanvrager maximaal drie vergunningen mag hebben. Deze staan op naam en zijn niet overdraagbaar. Het ministerie weet wel dat vergunningen worden verkocht.

Daartegen zal TCT ook maatregelen treffen. Bussen zullen aan een streng onderzoek onderworpen worden. Passagiers mogen geen geluidsoverlast ondervinden of slachtoffer worden van rokende medepassagiers. Het ordeningsproces moet per 1 januari 2014 gerealiseerd zijn.

Het ministerie heeft de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO) vier modellen gevraagd en daaruit zal er een keuze gemaakt worden. Elementen uit de modellen kunnen ook weer een combinatie vormen. Noordzee benadrukt dat het ministerie de ordening in nauw overleg met de PLO wil laten plaatsvinden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.