Cinema + is de nieuwe programmering van TBL Cinemas. Behalve de Amerikaanse mainstream films wil TBL zich ook richten op films die een bijzondere visie op de werkelijkheid geven of ons juist meenemen op een twee uur durende vlucht. Films die zo mooi zijn dat ze ons grijpen. Of indrukwekkende verhalen die prachtig verteld worden. De zogeheten cross –over of filmhuis films verdienen dan ook een plek in de programmering, meldt TBL aan GFC Nieuws.

Cinema + biedt door de week vier verschillende films, die in een horizontale programmering vertoond zullen worden. Van maandag tot en met donderdag rond 20.00 uur kunnen filmliefhebbers bij TBL Cinema aan hun trekken komen. Met de komst van Cinema + voorziet TBL Cinemas in een behoefte waar al sinds de start in 2010 vraag naar is.

Op maandag 18 juni wordt met de film The Artist, van regisseur Michel Hazanavicius het startsein gegeven van Cinema+. De Artist is de prachtige zwart-wit komedie over de knappe, charismatische George Valentine. In de periode wanneer de geluidsfilm echter zijn intrede maakt, raakt de carrière van George in het slop. Drank en armoede brengen hem verder in verval. De carrière van de opkomende jonge actrice Peppy Miller, schiet juist als een raket omhoog. Zij biedt George hulp aan om hem weer terug te brengen op het witte doek.

The Artist viel veelvuldig in de prijzen. De film ging in wereldpremière op het filmfestival Cannes, waar hoofdrolspeler Jean Dujardin werd bekroond tot Beste Acteur. Daarna was de film goed voor drie Golden Globes, zeven Britisch Film Awards en vijf Oscars, onder meer voor Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur.

Andere titels die in Cinema+ zijn opgenomen zijn onder andere: THE LADY gemaakt door Luc Besson. Deze film vertelt het levensverhaal van Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi, die haar hart wil volgen en zo moet kiezen haar land of haar familie.

Drive van de Deense regisseur Nicolas Winding Refn, over een stuntcoureur in Hollywood, die bijverdient als bestuurder van vluchtauto’s in het criminele circuit. Als hij verliefd wordt op zijn mooie buurvrouw Irene komt ze in grote problemen

Le Gamin au Vélo van de regisseur Jean-Pierre & Luc Dardenne, over de 12 jarige Cyril die maar één ding wil: zijn vader terugvinden die hem in een kindertehuis heeft gestopt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.