Londen is voor de vijfde keer op rij gekozen als stad met de beste taxi’s ter wereld.

Zo blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde taxi onderzoek van boekingssite Hotels.com. Met 11 procent van de 1.600 stemmen komt Londen uit de 56 steden die meededen aan het onderzoek als beste uit de bus. New York (6,4 procent) en Tokio (5,6 procent) staan respectievelijk op twee en drie en de top-5 wordt gecompleteerd door Shanghai en Bangkok (4,8 en 4,3 procent).

De taxidiensten in de verschillende steden werden op basis van zeven kenmerken beoordeeld: vriendelijkheid, netheid, veiligheid, omgevingskennis, rijgedrag, prijs en beschikbaarheid. Londen scoort het laagst op prijs, terwijl Bangkok daar het hoogst op scoort. Qua beschikbaarheid stoot New York de black cabs in Londen van de eerste plaats. Op de overige kenmerken scoorde Londen het hoogst.

Wereldwijd staat Amsterdam op een veertiende plaats, hoewel beschikbaarheid, prijs en omgevingskennis niet wordt gewaardeerd.

Verder blijkt dat 15 procent van de ondervraagden geen fooi geeft, en 39 procent slechts de ritprijs afrondt. Veiligheid is bij een taxirit het belangrijkst, gevolgd door omgevingskennis van de chauffeur en de prijs. Australiërs besteden jaarlijks het meeste aan taxi’s, Italianen juist het minst.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.