Door Johan Donner

PARAMARIBO – De voorzitter van de Vereniging van Taxihouders in Suriname (Vetahos), Glenn Ramadhin, is van oordeel dat de overheid in samenspraak met de vervoerders moet komen tot regelgeving voor de sector.

Hij zegt dat sinds de overheid een wet op het Taxiwezen heeft aangekondigd er nog steeds gewacht wordt op een uitnodiging om tot een overleg met de taxihouders te komen.

Bij ontvangst van de conceptwet ruim anderhalf jaar geleden is wel aan de huidige minister van Tarnsport, Communicatie en Toerisme (TCT), Falisi Pinas,  een indicatie gegeven dat het beter zou zijn om eerst met regelgeving te beginnen in plaats van direct een wet.

De taxihouders zijn voorstanders van het stapvoets introduceren van maatregelen die het inwerking stellen van een wet zal vergemakkelijken.

De Vetahos maakt zich zorgen over het totaal ontbreken van bescherming van de taxihouders en het taxibedrijf evenals de absentie van een moderne visie op het taxiwezen. De indruk bestaat dat slechts gelet wordt op het belang van de consumenten, zegt Ramadhin

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.