Live nieuws en radio streams uit Suriname!

TAS viert 35-jarig jubileum met jeugd- en veteranenwedstrijden

De sociaal, culturele- en sportvereniging Tourtonne All Stars (TAS) herdacht op 6 oktober haar 35-jarig bestaan. In het kader van het 35-jarig bestaan van TAS en als warming-up voor de diverse competitie organiseert de vereniging op zondag 21 oktober en zondag 28 oktober enkele jeugd- en veteranenwedstrijden.

TAS is opgericht op 6 oktober 1983 door enkele” oude” school-, voetbal- en dansvrienden. Velen van hen waren teruggekeerd uit Holland en woonden voornamelijk in Paramaribo-Noord. Enkele van de nog actieve leden zijn o.a. Harold Sno en Lesly Rellum, beiden mede-oprichters van TAS. Anderen bezoeken wel de activiteiten van TAS , maar zijn niet meer zo actief.

TAS heeft meegedaan aan veteranencompetities op Blauwgrond , Indra Maju en de toenmalige NGVB. Verschillende kampioenschappen werden behaald. Thans doet TAS mee aan de veteranencompetitie op het SOSIS complex.

TAS beschikt naast de 50 en 60 plus veteranenploegen ook nog over 5 jeugdteams, t.w. in de U-9, U-11, U-13, U-15 en U-17 leeftijdscategorieën. De jeugdteams van TAS hebben in de afgelopen jaren redelijke tot goede resultaten geboekt in de diverse jeugdcompetities van de SVB.

Op dit moment is TAS bezig met het voorbereiden van een seniorenselectie, die dit jaar nog zal deelnemen aan een seniorencompetitie van de NGVB. Deze competitie zal mogelijk op het TAS-complex zal worden georganiseerd in een samenwerkingsverband tussen de NGVB en TAS. Het streven van TAS is om binnen niet al te lange termijn deelgenoot te kunnen zijn van de topsectie van de SVB.

Verder moge worden vermeld dat TAS in de afgelopen 35 jaren als veteranen voetbalteam verschillende buitenlandse voetbaltripjes heeft gemaakt naar o.a. Brazilië (Belém en Fortaleza), Curaçao en Aruba. Onlangs, en wel in het jaar 2018, was TAS ook met een veteranen voetbalteam in Guyana, alwaar er een wedstrijd gespeeld werd tegen een veteranenteam van het Caricom Secretariaat, dat bestond uit spelers afkomstig uit verschillende Caricom landen.

Ook heeft TAS enige tijd geleden op haar eigen complex een veteranenwedstrijd gespeeld tegen een team uit Trinidad & Tobago.

De jeugdteams van de U-13 , U-15 en U-17 zullen voorafgaand aan de veteranenwedstrijden van zondag uitkomen tegen de jeugdteams van Leo Victor in dezelfde leeftijdscategorieën.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.