PARAMARIBO – Niet alle taxihouders hebben hun tarieven verhoogd. Sinds de vorige week hebben verschillende taxihouders, naar aanleiding van de verhoogde brandstofprijzen, hun tarieven verhoogd. GFC Nieuws sprak met twee van de grootste taxibedrijven in Paramaribo. Glenn Ramadhin (Tourtonne’s taxi) en Ulrich Dors (Ulstrels taxi) zeggen beiden dat hun tarieven nog niet zijn verhoogd. Zij kijken nog even uit.

Hun laagste tarief, SRD 8,– binnen de stad, blijft voorlopig gehandhaafd. Het tarief voor een rit buiten de kom van de stad wordt, afhankelijk van de afstand, volgens een bestaande tarievenlijst bepaald. Beide eigenaren zeggen de passagiers die gebruik maken van hun diensten, tegemoet te willen komen. Abnormale verhoging kan inkomstenderving met zich meebrengen. Ramadhin is al jaren voorstander van het plaatsen van taximeters. Ook Dors vindt dat daardoor de klant direct kan zien hoeveel hij moet betalen.

De laatste dagen zijn er meningsverschillen ontstaan tussen passagier en chauffeur over de ritprijs omdat de passagier niet op de hoogte was van de eigendunkelijke verhoging door de chauffeur. De redactie verneemt dat het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) nog steeds bezig is om ordening te brengen in het taxiwezen. Zij kampt echter met het probleem van “wilde taxi’s” die niet ingeschreven staan bij het ministerie.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.