Meer dan tweehonderd medicijnmannen zijn in Tanzania aangehouden omdat ze medeplichtig zouden zijn aan een reeks aanvallen op albino’s in het land. De politie maakte vandaag volgens hln.be bekend dat ze 225 traditionele medicijnmannen en waarzeggers heeft gearresteerd.

“Sommige arrestanten hadden voorwerpen in hun bezit als hagedissenhuid, tanden van een wrattenzwijn, struisvogeleieren, apenstaarten, vogelklauwen, muilezelstaarten en leeuwenhuid”, schrijft hln.be.

De politieoperatie volgt op uitspraken van de Tanzaniaanse president Jakaya Kikwete dat de aanhoudende aanvallen op albino’s “walgelijk zijn en een grote schandvlek voor het land”. Lichaamsdelen van vermoorde albino’s worden gebruikt bij hekserij. Sinds 2000 zijn zeker 76 albino’s vermoord.

Volgens de Verenigde Naties worden hun lichaamsdelen voor omgerekend 5600 euro verkocht en levert een heel lijk ruim 70.000 euro op. Nog eens 34 mensen zonder pigment overleefden een aanval, waarbij lichaamsdelen werden afgehakt. Grafrovers groeven daarnaast de lichamen van zeker vijftien overleden albino’s op.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.