PARAMARIBO, 27 mrt – Surinaamse tandartsen zijn tevreden over het laatste groepscontact met collega’s uit Nederland. Het ‘intercongress’ met de collega’s is net weer gehouden in Paramaribo. “Het is de elfde keer al dat we het in Paramaribo doen”, zegt Eric van Heeswijk van de Nederlandse stichting Intercongress. Er kon weer flink wat kennis worden uitgewisseld.

Intercongress heeft dan ook weer eens zijn doel gehaald. “We hebben in Nederland natuurlijk eerder contact met nieuwe ontwikkelingen”, zegt Van Heeswijk. De collega’s worden dan bijgeschoold waar mogelijk. Op het congres is onder meer gesproken over de nieuwe techniek van mechanische wortelkanaalbehandeling. Die moet in Nederland nog worden ingevoerd. Volgend jaar wordt gesproken over onder meer cosmetische chirurgie.

Het helpt in het uitwisselen dat Surinaamse tandartsen in Nederland worden opgeleid. De aansluiting geschiedt dan ook zo goed als naadloos. Het is weer gebleken bij het congres in Paramaribo. Er waren ook demonstraties. “We krijgen beter inzicht in materiaal dat we gebruiken. Daar heeft uiteindelijk de patiënt baat bij”, zegt Jean Paul Gooswit, voorzitter van de Surinaamse tandartsenvereniging.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.