NICKERIE- Het Korps Brandweer Suriname zal dit jaar de activiteiten van de Tan Faya Basi campagne in Nickerie organiseren. Deze activiteiten zullen gepaard gaan met een trimloop die gehouden wordt op zaterdag 25 augustus dit jaar.

De start vond op woensdag 8 augustus plaats door de districtscommissaris van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh op het commissariaat in Nickerie samen met het hoofd en onderhoofd van de brandweer, Markelo en Veira en jeugdparlementariër Karaya.

De DC opende de activiteiten middels het ontvangen van een Tan Faya Basi truitje en riep gelijk de Nickeriaanse samenleving op om mee te doen met de activiteiten. Jeugdparlementariër Jayend Karaya nam de verantwoordelijkheid op zich om de activiteiten onder de jongeren te promoten. Hij vindt dat jongeren nu al bewust moeten zijn van de gevolgen van het branden van gras, vuil en het spelen met vuur. De jeugdparlementariër gaf ook aan dat de promotie samen met jongerenorganisaties in Nickerie zal geschieden.

Onderbrandmeester Humprey Veira zei aan dat de activiteiten op 25 augustus 2012 om 16.00 uur aanvangen. De loop start dan om 17.30 vanaf brandweerpost Nickerie. Inschrijfformulieren kunnen vanaf woensdag 15 augustus worden afgehaald en uiterlijk dinsdag 25 augustus worden ingeleverd bij brandweerpost aan de Cederstraat no.5-7. Er wordt een bedrag van SRD 10,– gevraagd voor de loop, waarvoor men een truitje krijgt. Verder zijn er ook 100 blusdekens voor de deelnemers.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.